Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για Συλλαλητήριο Παρασκευή 4 Οκτώβρη 2013

ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
  
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΗ
6.30 μ.μ. ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέοι και νέες, άνεργοι, συνταξιούχοι, μετανάστες,
αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, αγρότες, γυναίκες της λαϊκής οικογένειας,
   Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο σας καλεί, να πάρετε μέρος στο Πανεργατικό, Παλλεσβιακό Συλλαλητήριο, που οργανώνετε στα πλαίσια της Πανελλαδικής πρωτοβουλίας του ΠΑΜΕ, την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 Οκτώβρη 6.30 το απόγευμα στην Πλατεία Σαπφούς.
   Όσο περνάνε τα χρόνια και η καπιταλιστική κρίση καλά κρατεί, τόσο μπαίνει το μαχαίρι πιο βαθιά στο λαιμό της εργατικής τάξη και γενικά της λαϊκής οικογένειας. Τα μέτρα που πτωχεύουν και εξαθλιώνουν την λαϊκή οικογένεια, δεν έχουν τελειωμό.
  Καθημερινά είναι πλέον και στο νησί μας τα δείγματα εξαθλίωσης του λαού μας.
 Αυτά που μας λένε οι κυβερνώντες, ότι οι θυσίες μας πιάνουν τόπο.
Οι θυσίες οι δικές μας, το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας, που τα καταδικάζουνε στην εξαθλίωση, χωρίς κανένα δικαίωμα που γνωρίσαμε χάρη στους αγώνες των παλιότερων γενεών, πράγματι πιάνουν τόπο, για ποιους;
Όχι όμως για μας. Πιάνουν τόπο για το κεφάλαιο.
Καμία θυσία για την πλουτοκρατία
 Γιατί ακόμα και αν γίνει αλλαγή της κυβέρνησης και αν  περάσει η κρίση, αν εμείς δεν πάρουμε απόφαση να ξεσηκωθούμε, να φωνάξουμε φτάνει μέχρι εδώ για να πάρουμε αυτό που μας ανήκει. Δεν θα επιστρέψουν μισθοί, συντάξεις και άλλες κοινωνικές παροχές στα επίπεδα πριν την κρίση.
 Όσο υπάρχει Ευρωπαϊκή Ένωση, λύτρωση δε μπορεί να υπάρχει. Τα μνημόνια θα είναι μόνιμα και διαρκείας. Στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ πρέπει να απαντήσουμε με ενιαία λαϊκή αντεπίθεση, με συντονισμένο αγώνα όλων των εργαζομένων, όλων των κλάδων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.
Σας καλούμε στο συλλαλητήριο, την
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΗ στις 6.30 το απόγευμα
στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ
 Γιατί μας θέλουν στη δουλειά με 300 ευρώ. Προετοιμάζουν το έδαφος με νέα μέτρα για να επιβάλουν τους νέους μισθούς πείνας. Ήδη σήμερα με 300 ευρώ και λιγότερο δουλεύουν τα παιδιά μας, οι νέοι εργαζόμενοι. Γιατί απελευθερώνουν τις απολύσεις. Γιατί μας θέλουν στη δουλειά ήλιο με ήλιο, τσακίζουν το 8ωρο. Γιατί καταργούν την Κυριακή αργία. Γιατί επιβάλουν νέα δυσβάστακτα χαράτσια. Γιατί δίνουν νέες φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο. Γιατί επιβάλουν φραγμούς στην παιδεία, υγεία. Γιατί καταργούν τις επικουρικές συντάξεις, τσακίζουν τα εφάπαξ, ετοιμάζουν νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις, επιπλέον μειώσεις στις εργοδοτικές εισφορές. Γιατί θέλουν τα παιδιά μας είλωτες.
Η απάντηση μπορεί και πρέπει να είναι γενικός ξεσηκωμός.
Ή θα υποταχτούμε και θα τα σαρώσουν όλα, ή θα τους πάρουμε στο κυνήγι.



Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου