Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Συλλαλητήριο 3 Οκτώβρη

ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ


Όλοι και όλες στο Παλλεσβιακό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ενάντια στην Ανεργία, το γκρέμισμα του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος και της φοροληστείας του λαού.
Παρασκευή 3 Οκτώβρη στις 7 το βράδυ
στη Πλατεία Σαπφούς.


Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι, γυναίκες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι


Όλο το προηγούμενο διάστημα πάρθηκαν μέτρα που μας εξαθλίωσαν. Όσο και αν υπόσχονται και διατρανώνουν ότι τα χειρότερα πέρασαν, τα χειρότερα είναι μπροστά μας, έρχονται. Η επίθεσή τους δεν έχει τελειωμό. Μας έχουν κηρύξει πόλεμο.

Στην επίθεσή τους απαντάμε με επίθεση, με οργάνωση και προετοιμασία του εργατικού ταξικού κινήματος. Δεν πάμε μόνο να τους ανακόψουμε την επίθεση, πάμε και για να αποσπάσουμε, να διεκδικήσουμε δικαιώματα.

Η κατάσταση χειροτερεύει συνεχώς. Οι μακροχρόνια άνεργοι αυξάνονται, η νεανική ανεργία φουντώνει. Το μέλλον μας, η ζωή των οικογενειών μας δεν μπορεί να είναι συσσίτια, οι ουρές στα γραφεία του ΟΑΕΔ και των δουλεμπορικών γραφείων. Δεν μπορεί το άγχος και η αγωνία αν θα έχουμε δουλειά και μεροκάματο να μας ‘τρώει’ πρωί-βράδυ. Αμέτρητα προγράμματα έρχονται να μας ξεγελάσουν με μια προσωρινή και ελάχιστη ανακούφιση σαρώνοντας τις εργασιακές σχέσεις και τους μισθούς. Η ανεργία δεν αντιμετωπίζεται με μέτρα ασπιρίνες.


ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΤΩΡΑ

§ Κάλυψη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ για όσο διαρκεί η ανεργία.
§ Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ.
§ Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να βαρύνονται το κράτος και οι εργοδότες.
§ Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης


Συνάμα το λαϊκό εισόδημα μπαίνει συνεχώς «στη πρέσα» και σε συνάρτηση με την φοροληστεία που διαπράττει η κυβέρνηση και το κεφάλαιο, οδηγεί χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά στην ανέχεια, στην εξαθλίωση.

Να πάρουμε τη ζωή μας, το μέλλον στα χέρια μας!


§ Εδώ και τώρα ΥΠΟΓΡΑΦΗ Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης με επαναφορά στα 751 ευρώ βασικό μισθό για όλους, ως βάση για αυξήσεις.
§ Να καταργηθεί το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ.
§ Κανένας εργαζόμενος χωρίς συλλογική σύμβαση.
§ Να βάλουμε τέρμα στη σύγχρονη γκιλοτίνα των ατομικών συμβάσεων.
§ Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νομοί.
§ Να αποκατασταθούν οι σταθερές εργασιακές σχέσεις
§ Όχι στον ΕΝΦΙΑ και τη φοροληστεία


Το ασφαλιστικό, η ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, οι συντάξεις αφορούν όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους. Κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση προχωράνε βήμα βήμα την συντριβή και τη διάλυση της σύνταξης, την καταστροφή της όποιας κοινωνικής δομής υπήρχε.


Να μην επιτρέψουμε να γκρεμίσουν το όποιο ασφαλιστικό δικαίωμα απέμεινε! Να μην επιτρέψουμε τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα να παραδοθούν στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών επιχειρήσεων, των εμπόρων της υγείας. Να μην επιτρέψουμε να μην πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές οι επιχειρήσεις και να τα πληρώνουν όλα οι εργαζόμενοι.



Μας θέλουν χωρίς συντάξεις, με τη μαγκούρα στη δουλειά!
Να μην το επιτρέψουμε!

Εδώ και τώρα:
§ Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών
§ Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των Ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία.
§ Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των εφαρμοστικών νόμων που επηρεάζουν την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις.
§ Κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ.
§ Κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος.

Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να ζήσουμε μια ζωή με δικαιώματα, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου