Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου, προγραμματισμός δράσης εως 23 Μάρτη

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΣΒΟΥ
 e-mail: eiylesvou@gmail.com


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για ακόμα μια φορά προσπαθεί με την «καραμέλα» τις διαπραγμάτευσης να περάσει στον λαό μας μία ακόμα θηλιά αντεργατικών μέτρων. Τα νέα μέτρα που θα παρθούν, είναι κατ’ εντολή των βιομηχάνων, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων,  που έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά άλλα, που μας ματώνουν εδώ και χρόνια. Δίνουν απλόχερα στο κεφάλαιο φοροαπαλλαγές, ελαφρύνσεις, και στους εργαζόμενους στέλνουν τον λογαριασμό. Όπως διαβεβαίωνε και ο αρμόδιος υπουργός, τα «κακά» μέτρα θα περάσουν ούτως η άλλως, ενώ τα «καλά», αν πιάσουν τους στόχους τους. Για ποιους στόχους μιλάνε όμως; Στόχος τους είναι να αυγατίσουν τα κέρδη τους οι βιομήχανοι εις βάρος μας, να υπάρξουν επιπλέον μειώσεις στους μισθούς, να καταργηθούν κι άλλα επιδόματα κι άλλες παροχές στην υγεία και την πρόνοια κι ας έχουν σχεδόν εξανεμιστεί όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης.
Η κυβέρνηση, η αξιωματική αντιπολίτευση και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα ετοιμάζονται να εξαπολύσουν νέα επίθεση στα εργατικά δικαιώματα με την επερχόμενη αλλαγή στον συνδικαλιστικό νόμο, δυσκολεύοντας την εργατική τάξη να διεκδικεί, να παλεύει για δουλειά με δικαιώματα. Οι μόνοι που θα βγουν κερδισμένοι από αυτόν είναι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Η μόνη απάντηση είναι να παλέψουμε συλλογικά μέσα από τα ταξικά μας σωματεία.

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου, συμμετέχει στις δράσεις του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου με αποκορύφωμα τις μαζικές εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς την Πέμπτη 23 Μάρτη.

Τρίτη 21-3
Το απόγευμα, περιοδεία σε εμπορικά καταστήματα σε γειτονιές της πόλης.

Τετάρτη 22-3
Το πρωί, εξόρμηση έξω από το hot spot στο Καρά Τεπέ,
        Στα Super Market στο Καρά Τεπέ και σε επιχειρήσεις της περιοχής,
        Στο Αεροδρόμιο «Οδυσσέας Ελύτης»,
Το Απόγευμα, εξόρμηση στα Super Market στην πόλη της Μυτιλήνης.

Πέμπτη 23-3 (Ημέρα Δράσης του ΠΕΚ)
-Το πρωί περιοδεία στους Εργαζομένους στο HOT SPOT της Μόριας.
-Στις 6:30 το απόγευμα στην περιοδεία – πικετοφορία  στα εμπορικά καταστήματα στην αγορά της Μυτιλήνης.



Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου