Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου - Απεργία Κυριακή 9 Απρίλη

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΣΒΟΥ
          Δαβάκη και Βαλαωρίτου Γωνία                                                                    τηλ: 22510-22734
 e-mail: eiylesvou@gmail.com

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ
Συναδέλφισσες συνάδελφοι,
Για ακόμα μια Κυριακή, μεγαλοεργοδοσία και πολυεθνικές αναγκάζουν τους εργαζόμενους στο εμπόριο να θυσιάσουν όποιον ελεύθερο χρόνο έχουν για ανάπαυση, για τις οικογένειές τους, για εργασία με σταθερό ωράριο.  Οι μόνοι που κερδίζουν από αυτό το μέτρο είναι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι πατώντας πάνω στα εργασιακά μας δικαιώματα.
Μέσα στο γενικότερο κλίμα αντιλαϊκής - αντεργατικής επίθεσης που δεχόμαστε εμείς και οι οικογένειές μας έρχεται και το λεγόμενο «κλείσιμο» τις αξιολόγησης που φέρνει «μέτρα και αντίμετρα», ουσιαστικά δηλαδή περισσότερα βάρη στις πλάτες μας. Με την μείωση του αφορολόγητου ορίου, με την επικείμενη αλλαγή στον συνδικαλιστικό νόμο και με την γενικότερη υπονόμευση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, η αντεργατική κατεύθυνση που ακολουθούν κυβέρνηση, ΣΕΒ, ΔΝΤ, ΕΕ πρέπει να μας βρει μαχητικά και μαζικά απέναντί τους.
ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΤΩΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ
Καλούμε τους συναδέλφους μας στο εμπόριο να μην θυσιαστούν για άλλη μια Κυριακή στον βωμό των κερδών της μεγαλοεργοδοσίας. Να απαντήσουμε με οργάνωση και αγώνα μέσα από την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου. Να ενισχύσουμε το σωματείο μας στην καμπάνια νέων εγγραφών που έχουμε ξεκινήσει. Να δείξουμε με την συμμετοχή μας στην 24ωρη απεργία του κλάδου μας ότι δεν θα επιτρέψουμε δουλειά χωρίς δικαιώματα, ήλιο με ήλιο, 7 μέρες τη βδομάδα.
Η Κυριακάτικη Αργία είναι κατάκτηση της εργατικής τάξης με ηρωικούς αγώνες εδώ και πάνω από έναν αιώνα,  και δεν πρόκειται να την παραδώσουμε στα νύχια  των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων και του αυταρχισμού των κυβερνητικών οργάνων που τους υπηρετούν.
Καλούμε όλους τους καταναλωτές του νησιού να μην στηρίξουν αυτό το αντιλαϊκό μέτρο, με την απουσία τους από την αγορά και τα μεγάλα καταστήματα, την Κυριακή 9 Απρίλη.

Παλεύουμε και διεκδικούμε:
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας
  • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
  • Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων    ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους  σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.


Η Διοίκηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου