Κυριακή 30 Απριλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 30 Απρίλη το πρωί εκδήλωση – σύσκεψη του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, μαζί με την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου, στο πολύκεντρο της Αγίας Παρασκευής.
Στην εκδήλωση έγινε προβολή video για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από τον πρόεδρο των Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου Καραγιάννη Δημήτρη, τον πρόεδρο του ΠΕΚ Ασλανίδη Θεόδωρο, καθώς και από τον Ozan Incedere, συνδικαλιστή του Συνδικάτου Μετάλλου Τουρκίας. Ακολούθησε συζήτηση και ερωτήσεις.

Το απόγευμα στις 7 πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο εκδήλωση με θέμα την Εργατική Πρωτομαγιά και τον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο με τίτλο «Ζήτω η φιλία των λαών, κάτω η νέα τάξη των Ιμπεριαλιστών». Έγινε προβολή video για τον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο, και ομιλίες από τον Πρόεδρο του ΠΕΚ Ασλανίδη Θεόδωρο και τον Ozan Incedere από το Συνδικάτο Μετάλλου Τουρκίας. Ακολούθησε πλούσια συζήτηση.
Στο χώρο υπήρχε και έκθεση φωτογραφίας με θέμα τον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο, τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις του Μάη του 1936, καθώς και μέρος του αρχείου του ΠΕΚ με φωτογραφίες και αφίσες από παλαιότερους εορτασμούς της Εργατικής Πρωτομαγιάς.


Στο τέλος της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του ΠΕΚ παρέδωσε στον Τούρκο συνδικαλιστή αναμνηστική πλακέτα για τους Συναγωνιστές του Συνδικάτου Μετάλλου Τουρκίας.

Το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώθηκε για τη μεγάλη Απεργιακή Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου στις 11 το πρωί στην πλατεία Σαπφούς.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ








 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου