Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Δελτίο Τύπου

Κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στη φοροληστεία με συλλαλητήριο το 1ο δεκαπενθήμερο του Νοέμβρη ήταν η απόφαση της πλατιάς σύσκεψης που πραγματοποίησε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου με τη συμμετοχή των σωματείων, της ομοσπονδίας των Αγροτικών συλλόγων, της ομοσπονδίας των επαγγελματοβιοτεχνών, εργαζόμενων και συνταξιούχων.

Ο μειωμένος Φ.Π.Α αποτελεί κατάκτηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος που αντιστάθμιζε το αυξημένο μεταφορικό κόστος, έτσι ώστε να μην υπάρχει απομόνωση των κατοίκων των νησιών λόγω της μεγάλης ακρίβειας. Παραμένει, γι’ αυτό το λόγο, εργατική κατάκτηση και δικαίωμα και όχι δήθεν αντιστάθμισμα για το προσφυγικό – μεταναστευτικό. Οι λογικές ότι “πατώντας” στη δυστυχία των προσφύγων και των μεταναστών θα πάρουμε και εμείς κάποια ψίχουλα δεν έχουν θέση ανάμεσα μας. Οι λογικές που βλέπουν ξέχωρα το θέμα της μείωσης του συντελεστή του Φ.Π.Α από τη γενική φοροληστεία, από την αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική που εξαπολύει η κυβέρνηση και το κεφάλαιο δεν πρέπει να βρίσκουν απήχηση και αποδοχή από κανέναν εργαζόμενο, από κανέναν αγρότη, από καμία λαϊκή οικογένεια.

Στην πλούσια συζήτηση που αναπτύχθηκε αποφασίστηκε ο συντονισμός εργατικών σωματείων, αγροτικών συλλόγων και επαγγελματοβιοτεχνών με στόχο την ολόπλευρη ενημέρωση και τον ξεσηκωμό των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων ενάντια στη φοροληστεία, στην φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης που αναγκάζει όλο και περισσότερο τα λαϊκά νοικοκυριά να ζουν στα όρια της φτώχειας, της ανέχειας. Συγκρότηση “μετώπου” ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης που μας ματώνει αλλά και σε φορείς εργοδοτικούς, σε δήμους και περιφέρεια που αποπροσανατολίζοντας το λαό πάνε να εστιάσουν, να πείσουν, ότι το κυρίαρχο πρόβλημα είναι η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ και όχι στο έγκλημα που διαπράττεται εις βάρος των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Αποφασίστηκε η άμεση συνεδρίαση των σωματείων και των συλλόγων για προγραμματισμό περιοδειών σε χώρους εργασίας, σε χωριά και γειτονιές.

Συντονισμός με τα ταξικά σωματεία και συνδικάτα, με το εργατικό και λαϊκό κίνημα σε όλο το Αιγαίο με πλαίσιο πάλης και κάλεσμα για αγώνα :

· ενάντια στη Κατάργηση του μειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α. -30%

· Διεύρυνση του μειωμένου Φ.Π.Α για όλα τα νησιά

· ενάντια στη Φοροληστεία

· για την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης

· για αφορολόγητο ατομικό όριο για όλους τα 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, να εκπίπτουν από τη φορολόγηση και οι δαπάνες Υγείας, ΔΕΗ, θέρμανσης, νερού, τηλεφώνου

· να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και όλα τα χαράτσια

· να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί για την εργατική - λαϊκή οικογένεια

· να φορολογούνται με 45% τα κέρδη και τα περιουσιακά στοιχεία του μεγάλου κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου